Quiz

Cancer Awareness Quiz

Q1- Cancer is;
a) A contagious disease.
b) Spreads by sharing food.
c) Sometimes hereditary
d) Is it an infectious disease?
e) Is curse of the “Nature” for sin?

Q2- Which of the following is true?
a) All the tumors turn into Cancer.
b) Most Cancers are tumors.
c) Some times Cancer is benign.
d) None of the above.
e) Cancer is always malignant

Q3- What Is Cancer?
a) Abnormal cell division.
b) Continues to grow even
c) Growth does not stop of its own. after removal of the stimuli.
d) All of the above?
e) None of the above.

Q4- How Does Cancer Spread?
a) Through the blood vessels.
b) Through the lymph vessels.
c) Through the tissue spaces.
d) All all of the above
e) None of the above.

Q5- To Avoid Occurrence Of Cancer One Should Restrict
a) Red meat
b) Fat intake.
c) Alcohol
d) All of the above.
e) None of the above.

Q6- Cancer Occurrence Could be Prevented By?
a) Taking Non-vegetarian diet.
b) Eating fibrous Green
c) Excessive intake of dairy produces vegetables and fresh fruits.
d) All of the above.
e) None of the above.

Q7- Incidences Of Cancer Increase In Persons Using?
a) Tobacco.
b) Atmospheric Pollution
c) Excessive exposure to sunlight.
d) Pan masala.
e) All of the above.

Q8- Cancer Can Be Treated By The Following Procedure?
a) Surgery.
b) Chemotherapy
c) Radiotherapy.
d) All of the above.
e) None of the above.

Q9- Can Cancer Occur;
a) Only in aged.
b) Only in children.
c) Only in adults.
d) All of the above.
e) None of the above.

Q10- Following Symptoms May Be Due To Cancer?
a) Lump in breast
b) Difficulty in swallowing or opening of mouth.
c) Change in bowel habits.
e) None of the above.
d) All of the above.

Q11- Cancer Of The Cervix Can Be Prevented by;
a) Cleaning the genitals daily.
b) Early marriage.
c) Multiple pregnancies.
d) All of the above.
e) None of the above.

Q12- unmarried And Issueless Women May be predisposed to;
a) Breast Cancer.
b) Cancer of the abdomen.
c) Cancer of the Cervix.
d) All of the above.
e) None of the above.

Q13- Which Of The Following Is High Risk Group (Hereditary)?
a) Breast Cancer
b) Bone Cancer
c) Blood Cancer
d) None of the above
e) All of the above

Q14-Cancer IS Curable In?
a) Primary stages by detection and treatment.
b) By surgery in all the stages.
c) By Radiotherapy in all the stages.
d) All of the above.
e) None of the above.

Q15-incidence of cancer may be reduced by regular intake of;
a) Green leafy vegetables naturale.
b) Dark coloured fruits & vegetables.
c) Sprouted grains.
d) All of the above.
e) None of the above.

Q16-According To The National Cancer Control Programme of The World Health Organisation Cancer Can Be Controlled By;
a) Legislation
b) Generating awareness amongst public.
c) Generating awareness amongst school children.
d) All of the above.
e) None of the above.

Q17-Cancer Can be detected by;
a) Ultrasound
b) F N A C
c) X-Rays
d) All of the above.
e) None of the above.

Q18-Cancer Is?
a) Preventable.
b) Curable.
c) Noninfectious.
d) All of the above
e) None of the above.

Q19-Cancer Incidence may increase with use of;
a) Coloured polythene.
b) Artificially coloured food items..
c) Excessive use of fast foods.
d) Excessive use of preserved foods.
e) All of the above

Q20-The following are Carcinogens (Cancer Causing Sustances)?
a) Tobacco.
b) Asbestos.
c) Benzene.
d) Coal Tar & Aniline Dyes.
e) All of the above.

+Answers
1-c, 2-d, 3-d, 4-d, 5-d, 6-b, 7-e, 8-d, 9-d, 10-d, 11-a, 12-a, 13-a, 14-a, 15-d, 16-d,17-d, 18-d, 19-e, 20-e
 

Donate Online

Cancer Aid Society relies on voluntary donations from people like you, in absence of funding from Government or other Agencies.

Proceed for Secure Online Donation